Waterschaarste? Geen probleem, we drijven de watercapaciteit wel op (sic)

Mijn blog wordt stilaan een waterkrant :-), terecht ook want ik vind dit een zeer groot probleem waar nauwelijks wordt bij stil gestaan. Hieronder nog een paar extracten van artikels die ik afgelopen dagen las.

Zwembadjes vol, kranen leeg in Overijse: “Waterverbruik verdubbeld, sproeiverbod tot zondagavond”

‘We roepen de mensen dan ook nogmaals op om zuinig om te springen met water. Het is niet het moment om nu zwembadjes te vullen, de auto te wassen of je gazon te sproeien’, klinkt het nog bij De Watergroep. Een oproep die overigens ook gedeeld wordt door de lokale brandweer.’

‘We zitten nu al enkele jaren op rij met problemen qua watervoorziening in de zomer. Die boodschap wordt steeds herhaald, maar men veegt er zijn voeten aan. Die houding gaat duren tot er effectief geen water meer uit de kraan komt, zoals ik deze week ook zei in De Afspraak. Dan gaan de mensen beseffen hoe erg het gesteld is. […] Weet je, vroeger zou ik ook zeggen dat je eerst een maatschappelijk draagvlak moet creëren. Ik ben daar alweer van teruggekomen. Want als je wacht, kom je automatisch te laat. Een droogteperiode lijkt er eigenlijk voor gemaakt om mensen te confronteren met hun hoogmoed. Maar die lijken nog steeds niet te begrijpen dat we op de limieten botsen van hoever we de aarde kunnen drijven voor ons comfort. Nu beginnen wij stilaan te beseffen dat we de voorbije 50 jaar boven onze stand hebben geleefd.’, aldus bioloog en journalist Dirk Draulans in De Morgen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.