Investeren in coöperaties

Heb jij er ook genoeg van dat multinationals streven naar ongebreidelde groei, groei die onze biosfeer vervuilt en onze gezonde leefomgeving aantast? Vind jij het ook niet kunnen dat sommige bedrijven too big to fail zijn geworden (Volkswagen, Facebook en Monsanto/Bayer om er maar enkele te noemen)?

En heb je zin om te investeren in de wereld van morgen waarin mens en natuur weer centraal staan en het geïnvesteerde geld terugkeert naar de ‘echte’ lokale economie? Waarom dan niet investeren in coöperaties? Kort samengevat: koop één of meerdere aandelen en je bent mede-eigenaar van een coöperatie. Coöperaties die het principe ‘1 persoon = 1 stem’ laten je toe de koers van het ‘bedrijf’ mee te bepalen. Meer info over coöperaties vind je hier: https://cooperatiefvlaanderen.be/wat-cooperatief-ondernemen.

Om je op weg te helpen geef ik jullie al een aantal coöperaties mee:

Kennen jullie nog andere coöperaties die de moeite waard zijn om in te investeren? Laat het mij dan zeker weten!

Sinds kort ben ik ook zijdelings betrokken in de oprichting van een energiecoöperatie voor de Druivenstreek (Tervuren, Hoeilaart, Overijse en Huldenberg). Meer info vinden jullie op Facebook.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.